God och nyttig(are) äppelpaj.

Jag vet att det är “kanelbullens dag” imorgon och om ni har läst min blogg tidigare vet ni att jag inte kan baka kanelbullar och har lovat mig själv att aldrig mer prova. Mina tidigare försök har varit minst sagt misslyckade. Därför blir det en äppelpaj istället. Mycket lättare och lite mindre onyttig, i alla fall den här.

Det här behövs: (6-8 pers)

  • 6 st söta äpplen, skär i mindre bitar
  • 1,5 dl fiberhavregryn
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 75 gram rumsvarmt smör
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 0,5 dl krossade linfrön
  • 3 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl mandlar
  • 0,5 dl hasselnötter

Blanda ihop kanel och honung tillsammans med äppelbitarna och nötterna i en skål

  • 1 msk kanel
  • 3 msk honung

Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser med honung och smör. Bearbeta till en deg.
Lägg de grovhackade nötterna och äppelbitarna som blandats med kanel och honung i botten på en smörad form(min är 25 cm i diameter).
Smula degen över. Ställ in i ugn på 200 grader ca 20 minuter.
Njut den gärna ljummen med kvarg, glass eller vaniljsås.
Jag har bakat med ekologiska produkter och äpplena kommer från min brors trädgård.

IMG_5998

IMG_6001
Innan ugnen.
IMG_6006

IMG_6008
Gott blev det och jag valde att äta den med kvarg till.
Ett alternativ till kanelbullar i morgon 🙂

Receptet kommer från Tasteline.com och är skapat av Linda P

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *