Raw halloncheesecake

Jag och min man har besök av en vän från London den här helgen. Jag vet att han äter nyttigt och därför ville jag göra något till dessert som jag tror att han skulle gilla. Men jag är ju inte särskilt bra på att baka så det måste vara något som går lätt.

När jag hittade det här receptet kände jag att det definitivt var något som jag skulle klara av. Jag har smakad den och den blev himmelskt god. Dessutom utan tillsatt socker och glutenfritt. Jag tror även vår engelska vän kommer att gilla den, han gillar allt som han får smaka.

Här kommer receptet som jag hittade på kurera.se

Botten:

 • 4 dl valnötter
 • 10 dadlar
 • 1/2 pressad lime
 • 1 msk kokosolja

Fyllning:

 • 3 dl hallon
 • 5-6 dl mandelmjöl
 • 1 msk chiafrön
 • 1/2 dl honung
 • 2 msk kokosfett
 • 1 msk lime
 • lite vatten till lagom konsistens

Översta lagret:

 • 4 dl hallon
 • 6 aprikoser
 • 3 msk chiafrön
 • 1 msk lime

Gör så här:

 • Mixa nötterna först och häll sedan i dadlar, lime och kokosolja. Mixa vidare till en smet/deg.
 • Tryck ut i botten på en springform (kakform med löstagbar kant)
 • Mixa ingredienserna till fyllningen. Bred ut över bottenlagret.
 • Ställ kakan i frysen i någon timme.
 • Mixa ingredienserna till det översta lagret. Bred ut detta överst på kakan.
 • Ställ kakan i frysen före servering så att den blir kall.
 • Den kan även förvaras i frysen, men ta fram i god tid före servering.

Jag har valt att bara använda ekologiska ingredienser.

IMG_5623En riktigt god avslutning på en middag.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *