Yoghurtglass för varma dagar

Hej,

vilken fantastisk start på sommaren vi har fått! Det är nästan medelhavsvarmt. Sol och värma associerar många med glass och då har jag goda nyheter, jag har komponerat två underbara recept på yoghurtglass som både är smalt och med lite socker. Hur bra är inte det?

Yoghurtglass lime 3-4 port

Skal och juice från 2 (ekologiska) lime, 2 dl mild lättyoghurt, 1 äggvita, 2 dl lätt kvarg, 3/4 dl kokossocker.

Riv limeskal, pressa ut juicen och vispa ihop med kokossocker och äggvitan. Blanda sedan i yoghurt och kvarg. Kör yoghurtsmeten i en glassmaskin. Klart! Den här glassen blir otroligt läskande och god. Kokossocker är lite likt farinsocker, därför får glassen en brun ton, men den smakar gott trots en tråkig färg.

IMG_2005

IMG_2002

Som ni kanske märkt älskar jag körsbär och då vi inte är så stora på körsbär i efterrätter i Sverige, får jag ta saken i egna händer. Här är ett recept på en supergod körsbärsglass, basen baseras på receptet ovan.

Yoghurtglass körsbär 3-4 port

2 dl körsbär, 2 dl mild lättyoghurt, 1 äggvita, 2 dl lätt kvarg, 3/4 dl kokossocker.

Kärna ur körsbären och grovhacka dem. Mixa bären. Vispa ihop kokossocker och äggvitan. Rör i körsbären och tillsätt sedan yoghurt och kvarg. Kör yoghurtsmeten i en glassmaskin. Toppa gärna med körsbär eller varför inte riven mörk choklad? IMG_2000   IMG_2006

/Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *