Somriga smaker.

Som ni kanske vet har jag en till blogg förutom den här. Jag bloggar för tidningen SportHälsa. I veckan kom deras papperstidning, som följer med som bilaga i DN, och där hade jag och mina smoothies fått en hel sida.

IMG_4936

Där fanns 4 av mina favoriter. Personligen gillar jag den gröna smoothien bäst och det är den jag gör varje morgon. Men den är väldigt speciell i smaken och kanske inget för den som bara gillar söta smoothies. Den behöver lite tid för att man ska tycka om den och jag ska ärligt erkänna att smaken inte tilltalade mig särskilt mycket första gångerna jag drack den heller. Idag kan jag inte vara utan den 🙂

Om ni saknar energi så här efter midsommarfirandet kan jag rekommendera den här godingen:

IMG_4985

Det här behövs:

 • 1/2 burk kokosmjölk
 • 2 msk carobpulver (eller kakao)
 • 1 msk chiafrön
 • 1 msk macapulver (Maca är en rotfrukt från Anderna som ger både energi och lust)
 • 3 dadlar
 • 1/2 banan
 • 1 tsk vaniljpulver
 • några isbitar
 • kör allt i en mixer och om du vill så toppa med några klippta dadelbitar.

Den här rosa godingen tror jag gillas av de flesta:

IMG_4710

Det här behövs:

 • 1 1/2 dl frysta hallon
 • 1 1/2 dl frysta lingon
 • 1/2 burk kokosmjölk (eller valfri mjölksort)
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 hel liten banan eller 1/2 stor
 • kör allt i en mixer och toppa gärna med några färska hallon.

IMG_4968Passa på och njut av all härlig färsk frukt som finns just nu. Ekologisk vattenmelon och KRAV-märkta jordgubbar (svårt att få tag på) eller svenskt sigill-märkta.

Må bäst//Yvonne

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *