Jordgubb & chiadröm

Hej,

snart är det midsommar! Jag får alltid en chock varje år hur det kan komma så snabbt. Få saker är så viktiga på midsommar som svenska jordgubbar. De är redan otroligt söta och goda! Idag bjuder jag på ett förslag på en frukost/mellanmål/efterrätt, som passar perfekt till midsommar (och hela sommaren).

Jordgubb & chiadröm – 2 port

En näve jordgubbar (kan inte bli för mycket), 250g kvarg (alt. turkisk yoghurt) och 1 msk chiafrön.

Skär jordgubbarna i bitar och mixa tillsammans med kvargen. När du fått till en slät smet, häll i 1 msk chiafrön och blanda väl. Låt blandingen vila i kylen ca 30 min (eller frysen om du vill ha det mer som glass). Servera i somriga skålar, toppa med mer jordgubbar och t.ex. hampafrön.

IMG_1960

Pretty amazing – detta kan jag äta till frukost, lunch och middag!

/Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *