Hämta energi i naturen.

Det finns många sätt att investera i sin hälsa. De flesta vet att vi bör röra på oss mer och äta nyttig mat. Men ibland kan det vara så enkelt som att bara vara ute i naturen som ger den där extra kraften och välmåendet. I morse tog jag en powerwalk runt sjön där jag bor och visst är det härligt att se alla dessa joggare och löpare som är ute och motionerar. Men hur många har efter en joggingrunda verkligen sett eller upplevt naturen? De allra flesta, inklusive mig själv, har dessutom musik i i öronen,  och missar tyvärr tystnaden och fågelkvittret. Jag har läst och upplever själv att man presterar och orkar mer om man lyssnar på sin favoritmusik så det är inte konstigt att nästan alla gör det.

Vad jag egentligen vill komma fram till är att vi skulle ta oss mer tid att bara vara i naturen. Kanske sitta på en sten eller stubbe och andas och lyssna på just tystnaden. Jag älskar vatten och därför är jag så lycklig att jag bor så nära en liten sjö och ibland tar jag min lilla hund och sätter mig nära vattnet och bara sitter där och stirrar och mår bra. Det är ett sätt för mig att hämta energi och reflektera en stund över livet.

IMG_4588

Frukost ute är det bästa jag vet. I dag blev det keso blandat med kvarg, bär och några pecannötter dessutom 2 hårdkokta ägg och 2 koppar kaffe.

IMG_4569

Självklart passar jag på att äta lunchen ute också när det är så härligt väder. Det blev min favorit: tonfisk, spagetti gjord på ekologiska svarta bönor, grönsaker och ägg.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *