Vad innebär “det bästa från naturen”?

Hoppas ni har lika underbart väder där ni bor som jag har. Stålande sol, blå himmel och riktigt varmt. Äntligen, nu kommer sommaren 🙂

Jag blev lite förbannad när jag såg ett klipp på Äkta Vara’s hemsida om sk. “naturgodis”. De flesta av oss har säker stått och fyllt någon påse med det som vi tror är rätt ok när det gäller innehåll. Jag vet att sk. naturgodis i stort sett är lika kaloririkt som vanligt godis men innehållsmässigt trodde jag att det var betydligt bättre än smågodiset.

IMG_4564Visst ser det gott ut och betydlig bättre än plockgodis men sina konstiga färger. Här står det dessutom bananchips, yoghurtöverdrag osv. Det känns väl ok? Banan och yoghurt är ju nyttigt och mycket mörk choklad finns det också. MEN tyvärr innehåller detta godis också en hel del tillsatser som t.ex smakförstärkare, aromämnen och andra industriella ingredienser. Hur “naturligt” är det? Det är ok att köpa om man verkligen inte tror att det är nyttigt men eftersom det marknadsförs som något som skulle vara bättre än vanligt godis så tycker jag att vi konsumenter blir lurade. Naturella nötter är det som är mest naturligt bland deras produkter.

Titta gärna på klippet (10.50 in i programmet)under som säger mer än vad jag har skrivit.

http://www.aktavara.org/news.aspx?r_id=132495

Här ska ni få ett recept på energibollar som är enkelt, gott och utan tillsatser(välj gärna ekoprodukter).

  • 1 dl fiberhavregryn
  • ca 8-10 dadlar
  • 1,5 dl cashewnötter
  • ca 10 pecannötter
  • 1 msk gojibär
  • 2 msk kallt starkt kaffe
  • 1/2 banan(uteslut om ni inte gillar banansmak)
  • kör allt i matberedaren och rulla till bollar i önskad storlek och rulla dem sedan i kokos eller vad ni gillar. Ställ kallt.

IMG_4582Jag önskar er en riktigt härlig helg och hoppas solen kommer lysa på er.

Må bäst//Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *