Hemmagjord hårinpackning

Hej,

hoppas allt är bra med er denna strålande söndag. Söndagar är perfekta att pyssla om sig själv lite extra, själv gillar jag att göra hårinpackningar en gång i veckan.

IMG_1702Detta kanske ser ut som en slags frukost, men det är grunden till en superbra hårinpackning. Min frisör sa att jag behövde protein i håret för att bygga upp det som är skadat. Bryr man sig om vad man äter, bör man även bry sig om vad man smetar in sig i, därför googlade jag inspiration och kom fram till denna ekologiska hårinpackning. Du känner skillnaden med en gång.

Separera äggulan och lägg den i en skål (du vill inte ha med äggvitan då det gör det svårt att tvätta ur). Vispa upp och häll sedan ned 0.5 dl yoghurt. Vispa sedan ner 2 msk olivolja och 1 msk honung. IMG_1703

Fördela i torrt hår (alt. handdukstorkat) och vira sedan in i en handduk/badmössa. Låt verka i åtminstone 40 min, gärna 1,5 h. Skölj sedan ur med ljummet vatten – tar du för varmt kan det bli äggröra (!)

Jag har hår 10 cm nedanför axlarna och ganska tunt, så denna räcker precis till mig. Om du får lite över kan du använda resten som ansiktsmask och låta verka 15 min. Tvätta av med ljummet vatten. Jag tycker att jag får en härlig lyster med en gång.

Må ni stråla som solen efter denna rutin!

/Gabriella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *